Saturday, May 26, 2007

رژیم فارس ایران برای جلوگیری از انتشار نشریات دانشجوئی ترک زبان مانع قانونی می تراشد


رژیم فارس ایران برای جلوگیری از انتشار نشریات دانشجوئی ترک زبان مانع قانونی می تراشد
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهرانسرويس: صنفي - فرهنگي
اولين جلسه كميته مركزي ناظر بر نشريات دانشجويي وزارت علوم با حضور معاون و مدير فرهنگي وزارت علوم، سرپرست خانه نشريات دانشجويي، يك حقوقدان و دو نماينده دانشجويي در وزارتخانه برگزار شد.
يوسف دانشي، عضو دانشجويي كميته ناظر بر نشريات دانشجويي وزارت علوم با اعلام اين خبر به خبرنگار صنفي فرهنگي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، افزود: در اين جلسه مباحثي نظير طرح اشكالات آيين‌نامه‌اي نشريات دانشجويي، بررسي پرونده‌هاي چند نشريه دانشجويي، استعلام مواردي مانند نداشتن مشروطي مديرمسئولان نشريات در 2 ترم متوالي يا 3 ترم غيرمتوالي و عدم امكان چاپ نشريه از سوي مديرمسئولان كه بدون مجوز اقدام به چاپ نشريه نمايند، بيان شد.
وي ادامه داد: يكي از مصوبات كه در اين جلسه تصويب شد، ارائه آيين‌نامه نشريات دانشجويي به مديرمسئولان پيش از چاپ نشريه و يا برگزاري كلاسهاي آموزشي در اين زمينه به مدير مسئولان بود.
دانشي درباره چاپ نشريات محلي و قومي اظهار داشت: در اين جلسه عنوان شد هيچ دانشگاهي حق جلوگيري از انتشار نشريات به زبان قومي و محلي نظير تركي، كردي و ... را ندارد مگر آنكه نشريه تخلف داشته باشد.
وي در مورد چاپ نشرياتي كه مجوزشان لغو شده نيز افزود: در اين موارد ارجاع مي‌شود به قانون مطبوعات كه طبق آن جرم محسوب مي‌شود و فرد بايد در كميته انضباطي پاسخگو باشد.
دانشي با بيان اينكه يكي از مسائل مهم بيان شده در اين جلسه بررسي مشكلات دانشجويان پيام نور در زمينه فرهنگي و نشريات بود اذعان داشت: براي رفع اين مشكل دكتر اسلامي مدير كل فرهنگي وزارت علوم با مدير كل فرهنگي دانشگاه پيام نور جلساتي داشته و خواهند داشت.
عضو دانشجويي كميته ناظر بر نشريات دانشجويي وزارت علوم تصريح كرد: نشريات كليه تشكلهاي دانشجويي دانشگاهها نيز تنها با مجوز كميته ناظر دانشگاه اجازه چاپ دارند.
دانشي در خاتمه گفت: براي بررسي چند پرونده نشريه دانشجويي ديگر جلسه‌اي طي 3 يا 4 هفته آينده برگزار خواهد شد.
انتهاي پيام
حکم دستگیری فعالان قمی صادر شده است.
بر اساس اخبار دریافتی مقارن ساعت 5 امروز چهارم خرداد حجت الاسلام عظیمی در روبروی مدرسه دارالشفاء قم کنار حرم دستگیر و به خانه بازگردانده شده است و منزل وی هم اکنون در کنترل نیروهای امنیتی قرار دارد.
در پی اعلام تحصن فعالان آذربایجانی در حرم حضرت معصومه (س) قم حکم دستگیری بعضی از فعالان صادر شده است. بر اساس اخبار تایید شده نام حجت الاسلام عظیمی قدیم، سید حیدر بیات و فتح الله ذوقی در این حکم دیده میشود
بيانيه "مجمع دانشگاهيان آذربايجاني"پيرامون حوادث اولين سالگرد حماسه خرداد
ملت شريف و تاريخ ساز آذربايجان بار ديگر در خرداد1385 هوشياري و بيداري ملي خود را نشان داد و طي يك حركت خودجوش و ملي،جهت تحقق حقوق بحق بشري و قانوني خويش به پا خاست.
كاسه صبر و تحمل آذربايجان در برابر انواع تحقيرها،تبعيض ها و تهمتها لبريز شد و اين ملت نستوه در راستاي اعتراض به عملكرد ها و سياستهاي و تامين منافع ملي خويش به خيابانها آمده و با برگزاري ميتينگ ها و راهپيمائي هاي آرام و مسالمت آميز،خشم و انزجار خويش را نسبت به تبعيض هاي اعمالي در ابعاد مختلف اجتماعي،اقتصادي،فرهنگي و سياسي به گوش جهانيان و مسئولين ذيربط رسانيد.
متاسفانه اين بار هم آذربايجان مظلوم بسان يكصد سال اخير، دوباره به جاي دست يافتن به خواسته هاي خويش، شاهد پرپر شدن فرزندان عزيزش شد و در غم فراق جمعي از جوانان و آينده سازان منطقه به سوگ نشست.
دستگيري،شكنجه،تهديد،اخراج از دانشگاه و محل كار،تبعيد و...از جمله هزينه هائي بود كه فرزندان غيور و متعهد اين ديار در قبال فداكاريهاي خويش در خرداد85 پرداختند.
بنا به نظر بسياري از كارشناسان و تحليل گران، انتظار مي رفت بعد از حماسه جاويد خرداد85 دولتمردان با درك پيام اين اعتراضات به خواسته هاي انساني اين ملت تمكين نمايند.
متاسفانه عملكرد آنها نشان داد كه چشم خود را بر حقايق فرو بسته اند و نمي خواهند واقعيت را ببينند.آنان سعي كردند با پاشيدن نمك روي زخم هاي ورم كرده اين ملت، همچنان به سياستهاي شوونيستي خويش ادامه دهند.بطوريكه به جاي دلجوئي از ملت مظلوم و داغديده آذربايجان شروع به دستگيري فله اي فرزندان رشيد اين منطقه نمودند.
اين در حالي بود كه با نامگذاري سال 1386 بنام "اتحاد ملي و انسجام اسلامي"انتظار مي رفت جبران مافات شده ودر سال جديد گامهاي نويني در راستاي تامين حقوق ملل و اقوام كشور برداشته شود.
عملكرد مسئولان كشوري بويژه در برخوردهاي چكشي و امنيتي با فعالان حركت در چند ماه اخير و بخصوص سالگرد حماسه جاويد خرداد 85 نشان داد هيچ اعتقادي به برقراي اتحاد واقعي و عدالت اجتماعي وجود ندارد.
در اولين سالگرد حماسه خرداد، بار ديگر آذربايجان قهرمان بپا خواست و عليرغم تمام فشارها و محدوديتهاي ايجاد شده، فرياد آزادي خواهي ، هويت طلبي ، مبارزه با شوونيست و آپارتايد را بار ديگر به گوش جهانيان رساند.
مراسم گراميداشت اولين سالگرد حماسه 85 در شهرهاي مختلف آذربايجان نشان داد كه فرياد هويت طلبي اين ملت روز به روز به مسير اصلي خويش نزديك شده و با عزمي راسخ سعي دارد تمامي موانع موجود را برداشته و ملت را به سرمنزل مقصود برساند.
"مجمع دانشگاهيان آذربايجاني" ضمن ابراز تشكر و قدرداني از حركت مدني اقشار مختلف ملت در گراميداشت سالگرد حماسه جاويد خرداد85،بار ديگر از مسئولان كشور مي خواهد فرياد رساي ملت آذربايجان را بشنوند و به جاي امنيتي نمودن فضا ي شهرهاي مختلف آذربايجان،زمينه را جهت تحقق خواسته ها ي قانوني و بديهي اين ملت مظلوم فراهم نمايند.
همچنين مجمع خواهان آزادي سريع دستگيرشدگان بوده و خواستار درك شرايط و واقعيت هاي موجود آذربايجان مي باشد. بديهي است ادامه اين روند موجب متشنج شدن بيش از پيش فضاي اجتماعي و سياسي آذربايجان خواه بود.
والسلام
2/3/1385
مجمع دانشگاهيان آذربايجاني Azbiltop) )
3خرداد:تجمع گسترده دانشجويان دانشگاه تبريز
ادوارنيوز: دانشجويان دانشگاه تبريز روز گذشته و امروز با شرکت در تجمع اعتراض آميز، بازداشت تعدادی از شهروندان آذربايجانی را در روز اول خرداد محکوم کردند .به گزارش خبرنگار ادوارنيوز، قريب به 1000 نفر از دانشجويان دانشگاه تبريز با شرکت در اين تجمع ضمن اعتراض به بازداشت تعداد کثيری از شهروندان که به صورت دسته جمعی بازداشت و هنوز از سرنوشت آنها اطلاعی در دست نيست، با مسدود نمودن خيابان اصلی دانشگاه مانع ورود و خروج به دانشگاه شدند و کلاس های درس خود را تعطيل اعلام کردند.اين گزارش می افزايد، نيروهای امنيتی بيرون درب دانشگاه به صورت گسترده حضور داشته و مانع خروج دانشجويان از دانشگاه شدند.دانشجويان اعلام کرده اند که چنانچه بازداشت شدگان روز اول خرداد به ويژه ,نادر مهد قره باغ, دانشجوی دانشگاه تبريز، آزاد نشوند اعتراضات خود را گسترده تر خواهند کرد.
اطلاعیه دفتر دکتر اکبر اعلمی در خصوص بازداشت های غیر قانونی
یکی از کارکنان دفتر اقای دکتر اعلمی نماینده محترم تبریز از طرف ایشان اعلام کردند که چنانچه در جریانات اخیر اذربایجان شخص یا اشخاص بیگناهی بازداشت شده و یاهمچنان دربازداشت و زندان بسر میبرند و یا بهر دلیلی نسبت به انان بی حرمتی و یا هتک حرمت شده باشد و یا عواملی بدون مجوز و بصورت غیر قانونی وارد منازل انها شده باشند در اسرع وقت مراتب را طی نامه ای بصورت مدلل و مستند و از طریق پست پیشتاز به ادرس ایشان :تهران مجلس شورای اسلامی – اقای اعلمی و یا مستقیما به دفتر ایشان واقع در تهران میدان بهارستان - ساختمان ارتباط مردمی نمایندگان- طبقه ششم تحویل داده و با تلفن همراه ایشان به شماره ۳۷۳۴-۱۳۰-۰۹۱۲تماس بر قرار نمائید. همچنین این دفتر اعلام کرده است ظرف یکی دو روز گذشته تعدادی از بازدداشت شده ها ازاد شده اند و چنانچه افراد بیگناه بازداشتی تا شنبه پنجم خرداد ازاد نشوند مراتب را از طریق تلفن همراه به اقای اعلمی با ذکر نام و محل بازداشت اطلاع دهید . ضمنا شماره تلفن دفتر اقای اعلمی در تهران ۳۳۵۵۹۰۴۰ می باشد.
قطعنامه شماره يک متحصنين دانشگاه تبريز
اعلام حمايت دانشجويان دانشگاه تبريز از دانشجوي بازداشت شده؛ نادر مهد قرهباغ
يك سال از قيام ملي و مدني ملت آذربايجان در برابر تحقير و تبعيض و سياست متعفن يكسان سازي فرهنگي در ايران ميگذرد. ولي از به ظاهر “كميسيون تحقيق”، نه در اين مورد گزارش و خبري به گوش ميرسد و نه حتي كلمهاي در ابراز همدردي و يا معذرت خواهي از ساحت اين ملت شريف. خون دل مادران زندانيان و پشت خميده پدران شهيدان اين قيام، گواه سربلندي اين ملت سرفراز است و تو انگار اكنون مقتول در جايگاه قاتل متهم هستي و قاتل مدعيالعموم.
در اين ميان خبر برگزاري مراسم بزرگداشت اين قيام عزيز توسط فرزندان قهرمان آذربايجان و پاسداشت خون شهيدان، دل هر طالب حقي را از شعف ميلرزاند. دگر بار ملت ما زنده بودن خود را در هر كوچه و برزن و بر سر هر ميدان و خياباني فرياد خواهد زد. دريغا كه گوش ناشنوا به فرياد درد آميز ما شنوا نميشود.
و اينك…
صداي همكلاسي و دوستمان در ميان ما و در كلاس درسمان خالي است. صداي او انگار در دانشگاه ميپيچد كه هل من ناصر ينصرني.
بيش از ۴۸ ساعت است كه هيچ خبري از نادر نيست. دست بر دعا و چشم به راه و گوش به زنگِ سخني از مسؤولين دانشگاه در حمايت از برادرمان نشستهايم. افسوس كه مسئولين دانشگاه بي هيچ دغدغهاي ( حتي در ظاهر براي دلگرمي) فرياد وا اسفا سر ميدهند كه صداي دانشجو چرت نيمروزشان را پاره ميكند. دوبار اعلان تحصن دانشجويان معترض به بازداشت غير قانوني و غير مسئولانه گويي نغمهاي ناخوشايند است كه با وعده و وعيدهاي توخالي ايشان براي مدتي قطع خواهد شد.
هم اكنون دل دردمند فرزندان اين ملت محتاج خبري است از آزادي نادر. دانشجويان متحصن در اين ميان دوباره بنا بر وظيفه عرفي و انساني، مسئولين دانشگاه و حراست را خواستار پيگيري وضعيت هم دانشگاهي خود از طريق نهاد حراست و مسئولين دانشگاه ميباشند و همچنين در صورت عدم توجه به اين خواسته مشروع و برحق دانشجويان متحصن ديگر بار اعلام ميداريم؛ فرزندان خستگيناپذير ملت آذربايجان حق تمامي اقدامات مدني و قانوني بعدي را تا حصول تمامي اين خواستهها براي خود محفوظ ميدانند.
باشد كه همه ما آمرزيده خداي حق دوست باشيم.
جنبش دانشجويي آذربايجان- تبريز
قطعنامه شماره دو متحصنين دانشگاه تبريز
نادر مهد قره باغ را آزاد کنید
ما جمعی از دانشجویان دانشگاه تبریز ضمن اعلام حمایت از حرکات مدنی و دموکراتیک و ضمن پاسداشت روز ۱ خرداد سالروز اعتراضات مدنی مردم آذربایجان برعلیه ظلم و تبعیض و تحقیر,خواستارروشن شدن وضعیت وآزادی همکلاسی و دوستمان نادر مهد قره باغ, دانشجوی دستگیر شده در روز ۱ خرداد توسط نهادهای غیر مسئول نا مشخص هستیم.
نظر به اینکه فرصت اعلام شده در بیانیه شماره ۱ دانشجویان ظهر امروز ۰۳/۰۳/۱۳۸۶ ساعت ۱۲:۰۰ به پایان رسیده است, ما دانشجویان اعتراض خود را نسبت به نقض قوانین شهروندی و نقض حقوق بشر تا زمان آزادی بی قید و شرط دوستمان ادامه خواهیم داد و حق تمامی اقدامات مدنی بعدی را برای خود محفوظ می دانیم, این اقدامات طی بیانیه های بعدی متعاقبا اعلام خواهد شد.
جنبش دانشجوئي آذربايجان-تبريز
رژیم آپارتاید در آذربایجان، پدر سالخورده و مریض را به جای فرزند به گروگان می گیرد!
ایران پرس نیوز: یکی از شاهدان عینی که در حین تفتیش خانه یکی از فعالان سیاسی آذربایجان (ولی ضهرابی) حضور داشت شدت عمل نیروهای انتظامی را چنین گزارش می دهد: ماموران در روستای گوگ تپه ( پنج کیلومتری میاندوآب) بعد از وارد شدن به خانه فعال مزبور به طرز باور نکردنی ای هر جای خانه را که مشکوک می شدند، با بیل می کندند. شدت عمل به قدری بود که بعد از تفتیش خانه، اهالی محل از خسارتهای وارده و از توهین های نیروهای مهاجم بشدت متحیر شده بودند.
قابل ذکر است که مامورین بعد از نیافتن ولی ضهرابی، پدر سالخورده و ناتوان او را که از ناراحتی قلبی رنج می برد به زور با خود برده و امروز او در حالی آزاد کردند که بعد از آزادی از فرط آسیب های جسمانی در بیمارستان بستری شده است.
نمونمه ای از عملکرد دولت عدالت محور احمدی نژاد
دیروز به مناسبت 3 خرداد ورزشگاه 15 هزار نفری اراک افتتاح شد کار احداث این ورزشگاه از سال 82 شروع شده بود و با صرف هزینه 7 میلیارد تومانی و در عرض 3 سال به بهره برداری رسید لازم بذکر است که بهره برداری آزمایشی این استادیوم از دی ماه سال قبل آغاز شده بود .
اما استادیوم 20 هزار نفری " علی دایی" اردبیل که عملیات احداث آن از سال 72 شروع شده است تاکنون فقط 47 در صد پیشرفت فیزیکی داشته است در جریان سفر سال قبل
( اردیبهشت 85)؛ علی آبادی رییس سازمان تربیت بدنی به استان اردبیل قرار بر این شد که با اختصاص بودجه یک میلیارد تومانی فاز اول استادیوم اردبیل ؛ شامل زمین چمن و قسمتی از سکو های تماشاگران در شهریور سال قبل به بهره برداری برسد و چمن مصنوعی این استادیوم در تهران کشت شده به اردبیل منتقل شود که در همان جلسه این پیشنهاد با مخالفت معاون اصفهانی وی مواجه شد و به مرحله عمل نرسید.
اما نکته جالب توجه این است که استادیوم 20 هزار نفری اردبیل فقط و فقط گنجایش 10 هزار نفر را دارد چنانجه پس از احدات سکوهای تماشا گران و نصب صندلیها فقط 9750 عدد صندلی در روی سکوها قابل نصب می باشد.؟
عملیات احداث این استادیوم همزمان با دوره دوم ریاست جمهوری هاشمی رفسنجانی شروع شده و پس از گذشت 14 سال هنوز به بهره برداری نرسیده است
چنین تبعیضاتی هم چنان ادامه دارد برای احداث خط آهن میانه - اردیبل در بودجه سال 86 ؛ سیزده میلیارد تومان اختصاص داده شده است با توجه به اینکه این بودجه در شش ماهه دوم هر سال در اختیار استانهای مرزی و اکثرا اقوام غیر فارس ( آذربایجان ) قرار می گیرد و با توجه به شرایط جفرافیایی ؛ جذب نشده و بحساب خزانه دولت واریز می شود.
عملیات اجرایی این پروژه از سال 84 آغاز شده ودر سال اول 5 میلیارد تومان و در سال دوم نیز 8 میلیارد تومان اختصاص یافته است و به نظر میر سد با اختصاص چنین ارقامی ؟ اردبیل به این زودیها شاهد افتتاح این پروژه نباشد .
با توجه به اهمیت راه آهن در پیشرفت یک منطقه ؛ عدم اختصاص بودجه لازم از سوی دولت خدمتگزار و مهر پرور؟ و عدم پیگیری نمایندگان اردبیل نمی تواند دلیل منطقی داشته باشد.
اما امسال نیز برای دو خطه کردن راه آهن اصفهان- شیراز مبلغ 65 میلیارد تومان اختصاص داده شده است و حتی قرار بر این شده که در جریان سفر احمدی نژاد به اصفهان بودجه خاصی برای بهره برداری سریع تر این پروژه اختصاص یابد.
عملیات اجرایی دو خطه کردن راه آهن اصفهان - شیراز نیز از سال 83 آغاز شده و تاکنون نزدیک به 160 میلیارد تومان بودجه در اختیار این پروژه قرار گرفته است چنانکه در سال 85 مبلغ 43 میلیارد و در سال 86 مبلغ 65 میلیارد تومان اختصاص داده شده است
کل بودجه لازم برای احداث و تکمیل خط آهن میانه - اردبیل 180 میلیارد و برای دو خطه کردن راه آهن اصفهان - شیراز نیز 520 میلیارد تومان است.
اینگونه مصوبه ها در مجلس و با رای مثبت نمایندگان آذربایجان به تصویب می رسد؟
به نظر می رسد نمایندگان منطقه آذربایجان در ویرانی تدریجی این منطقه با شونیزم فارس همصدا و هم رای هستند.
شكايت ارگ‌عليشاه از مصلاي تبريز دوباره به جريان افتاد
پس از ساخته شدن مصلاي تبريز كه به تخريب بخشي از ارگ عليشاه و شكستن حريم زميني و هوايي آن منجر شد، شكايت سازمان ميراث فرهنگي آذربايجان‌شرقي از مجريان بنياد مصلي تبريز همچنان دردادگستري تبريز مفتوح است.
خبرگزاري ميراث فرهنگي_گروه ميراث فرهنگي_سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري آذربايجان شرقي پرونده شكايت اين سازمان را از مجريان مصلاي تبريز دوباره به جريان انداخت.
ارگ عليشاه به‌رغم تمامي مخالف‌ها ساخته شد. پيش از اين "اكبر اعلمي"، نماينده مردم تبريز در مجلس شوراي اسلامي، با تاكيد بر اينكه "ارگ عليشاه توسط مسئولان غيرمسئول مورد بي‌توجهي قرار گرفته و صرف نظر از تخريب بخشي از آن، حريم اين اثر تاريخي هم خدشه دار شد و با حصاركشي مانع از بازديد عمومي شده‌اند،"خواستار جلوگيري از ساخت مصلي آن شد.
وي اين اقدام را از برخوردهاي اشتباه استانداري با آثار تاريخي تبريز عنوان كرد. اعلمي همچنين "پورمحمدي" وزير كشور را براي پاسخگويي درباره وضعيت اين اثر به مجلس فراخواند اما تكميل‌شدن مصلي نشان دهنده بي‌اثر ماندن اين اقدام است.
در همين حال "رضا عبادي"، رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري آذربايجان‌غربي در گفتگو با ميراث‌خبر از پيگيري شكايت‌هاي مختلف درباره ارگ عليشاه در مراجع قضايي خبر داد و افزود:«سازمان ميراث فرهنگي آذربايجان‌غربي هيچ‌گاه درباره ارگ عليشاه سكوت نكرده و هم اكنون چند شكايت در رابطه با ارگ عليشاه در مراجع قضايي در جريان است.»
وي در ادامه از رد دعواي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري استان در دادگستري شهر تبريز خبر داد و افزود:« پس از رد شكايت سازمان از مجريان مصلي اين شكايت دوباره از سوي سازمان ميراث فرهنگي در دادگستري به جريان افتاد.»
به گفته عبادي اين شكايت‌ها درباره موضوعات مختلفي چون ساخت و سازها، تعرض به حريم ارگ است.
وي همچنين از نورپردازي ارگ عليشاه توسط سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري خبر داد.
ساخت مصلاي شهر تبريز در حريم ارگ عليشاه از سال 73 آغاز شد و با وجود شكايت هاي متعدد سازمان ميراث فرهنگي، ادامه داده شد. ساخت مصلي علاوه بر تخريب بخشي از محوطه تاريخي حاشيه ارگ، ارگ عليشاهي را براي هميشه از ديده گردشگران نهان كرد.
اين بنا در سال 1320 به صورت گردشگاه عمومي درآمد و نام باغ ملي به خود گرفت و در حال حاضر صحن اين مسجد تاريخي، مصلي و محل برگزاري نماز جمعه تبريز شده و محدوديت‌هاي ويژه‌اي براي بازديد از آن وجود دارد.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

June 2006 July 2006 August 2006 September 2006 October 2006 November 2006 December 2006 January 2007 February 2007 March 2007 April 2007 May 2007 June 2007 September 2007 October 2007 November 2007 August 2008